Båtutrustning

Standard

livboj När man är ute på sjön är det så klart viktigt att man är klädd på rätt sätt, både med avseende på väder och med avseende på säkerhet.

Viktigast av allt när man är ute på sjön är givetvis flytväst, framför allt till barnen. När man ska köpa flytväst till ett barn är det viktigt att flytvästen passar till barnets vikt. Vad gäller flytväst till vuxna kan en så kallad seglarflytväst vara ett bra alternativ då dessa ofta både är funktionella samtidigt som de har hög säkerhet. För den som tänker ha med sig hunden ut på sjön kan det vara en god idé att sätta en flytväst även på denna och för det finns det speciella så kallade hundflytvästar.

Eftersom vädret ute på sjön ibland kan vara nyckfullt är det viktigt att man har kläder för alla tillfällen med sig i båten. Bra heltäckande regnställ är kanske det viktigaste, men även varma kläder samt kläder som skyddar bra mot vind kan vara en god idé ifall man ska ut på längre turer. Ska man ut och segla kan det även vara bra att införskaffa ett par så kallade seglarstövlar.

Vad gäller utrustning till själva båten är ett så kallat kapell att täcka båten med när det ligger i hamn nästan ett måste. Andra saker som nästintill är nödvändiga att ha till båten är till exempel ankare, fendrar och linor av olika slag. Övrig utrustning som kan vara bra att ha är GPS, kikare, paddel samt en handbrandsläckare ifall det skulle börja brinna antingen i motorn eller på båten.