Populära båtmärken

Standard

BåtSverige får sägas vara något av ett båtland, då det finns närmare 900 000 båtar av olika typ inom landets gränser. Sverige bjuder ju som bekant också på väldigt fina miljöer att åka båt i tack vare vår över 240 mil långa kust och närmare 100 000 insjöar.

Precis som med bilar finns det en rad olika märken och modeller, dock så blir så klart vissa mer populära än andra.

En typ av båtar som är vanligt förekommande är Brunswick-båtar. Amerikanska Brunswick är världens största tillverkare av fritidsbåtar med kända modeller som exempelvis Mercury, Mariner och Mercruiser. Brunswick är numera också ägare av svensktillverkade båtmodellen Uttern.

Nimbus är ett annat båtmärke som är populärt. Nimbus är valet för den som är ute efter en riktig familjebåt med höga krav på både prestanda och säkerhet. Kännetecknande för Nimbus-båtar är att de är lätta och tystgående med stabilt skrov, vilket i sin tur medför en lägre bränsleförbrukning, bra för både ekonomi och miljö.

Ett annat populärt båtmärke är de svensktillverkade båtarna Olympic som finns i drygt tio olika modeller, vilka alla är mellan 4,5 m och drygt 6 m långa. Olympics båtar fungerar alldeles utmärkt som fritidsbåt för sommarens skärgårds- eller fisketurer. Båtarna har trots att de är relativt små gott om utrymme med plats för upp till åtta passagerare.