Sommarens sista segling

Standard

Även om sommaren börjar lida mot sitt slut så vill man ge sig ut på några seglatser till. Det kan komma flera härliga helger innan man tar upp sin segelbåt för säsongen. Både augusti och september kan vara fina segelmånader. Så ta till vara på möjligheterna och när vädret tillåter även om det blir sommarens sista segling.

Ta med varma kläder

Hur pass kyligt det kan bli ombord beror på vilken tidpunkt ni ger er ut. Tidigt på morgonen så kan det vara kallare än mitt på dagen. Se till att skaffa varmare segeljackor som håller er varm och gör seglatsen så bekväm som möjligt. Även varma sockar och gummistövlar kan vara sköna att ha med sig när man ger sig ut på en höstsegling. Var noga med att kolla upp väderprognosen innan ni ger er ut och seglar. Havet kan visa sig från sin sämre sida om det börjar blåsa allt för mycket.

Meddela familj och bekanta

Innan ni ger er ut så är det en fördel att meddela familj och bekanta var ni planerar att segla. Skulle något hända både hemma och er så har de er segelrutt och kan kolla upp var ni befinner er. Se också till att ha med mobiltelefoner och även extra laddade powerbanks med ström som ni kan ladda mobila enheter om ni inte kan ladda på annat sätt. Hör av er regelbundet även om ni bara är ute en helg och seglar. Ring till någon i er närhet och meddela er position så vet dessa var ni befinner er.