Största jackpoten som vunnits på eurojackpot

Standard

EuroJackpot är ett spel där du har chansen att vinna miljontals kronor. Som svensk spelare kan du lägga din spelkupong på nätet eller i fysiska spelombud runtom i Sverige. Den vinnande kombinationen dras varje vecka i Finland så du måste se till att lämna in din spelkupong innan spelstoppet aktiveras.

Vad är EuroJackpot?

EuroJackpot är ett roligt nummerspel som kan spelas i Europa och lanserades år 2012. Länder som medverkar är till exempel Kroatien, Danmark, Norge, Polen, Sverige, Spanien och Nederländerna bland andra. EuroJackpot jackpott ligger från början på 10 miljoner euro men kan byggas upp till maximalt 90 miljoner euro under en period på 12 veckor. Denna enorma summa pengar har vunnits utav en tjeckisk spelare för bara ett par år sedan. Saknar du något kan du också kika på http://vinnajackpot.se/eurojackpot/.

Hur fungerar EuroJackpot?

Målet med detta spel är att pricka in rätt nummer på din spelrad, den vinnande kombinationen dras slumpmässigt på fredagen varje vecka. Du ska med andra ord välja ut 5 nummer utav 50 möjliga och sedan 2 så kallade stjärnnummer av 10 möjliga. Dessa valda nummer utgör sedan din spelrad.

Spelet har 12 olika vinstchanser eller så kallade prisnivåer. Den lättaste att vinna är första prisnivån som du vinner om du väljer två huvudnummer rätt och ett stjärnnummer. Det svåraste att vinna är såklart den 12:e prisnivån då du måste matcha rätt på alla 5 nummer och dina 2 stjärnnummer. Skulle dock ingen spelare gissa rätt kombination på 12 veckor har de har satt som mål att pengarna delas ut ändå och detta sker i samband med den 13:e dragningen. Har ingen rätt på den tolfte prisnivån, går pengarna till den som har rätt på den 11:e prisnivån, skulle ingen ha alla rätt där heller går de vidare ner i prisnivåerna tills de hittar en vinnare.